ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε λεπτές φέτες, περίπου 3 mm. Τρίψτε το μισοφέγγαρο ταψί με τη σκελίδα σκόρδου και στη συνέχεια κόψτε το γαρύφαλλο σε φέτες. Ρίξτε τη μισή ποσότητα από το γάλα και την κρέμα γάλακτος μαζί με το σκόρδο, τα μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπόλ και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε τις πατάτες και ανακατέψτε ξανά. Βάλτε το μείγμα στο μισοφέγγαρο ταψί και ρίξτε το υπόλοιπο γάλα πάνω από τις πατάτες.
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Μαγειρέψτε για 40 με 45 minutes (οι πατάτες θα πρέπει να είναι λίγο σκληρές) με το καπάκι κλειστό στους 200 °C. Ήστερα από μισή ώρα μαγειρέματος, ρίξτε το τριμμένο τυρί πάνω από τις πατάτες.