ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Πλύνετε τις μελιτζάνες και τα καλοκυθάκια, κόψτε τα σε φέτες, προσθέστε αλάτι και αφήστε τα για 15 λεπτά. Πλύνετε τις πατάτες και τις πιπεριές. Αφαιρέστε τα σπόρια από τις πιπεριές και κόψτε τις σε λεπτές λωρίδες. Κόψτε τις πατάτες και τις πιπεριές σε λωρίδες.
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Τοποθετήστε τα όλα στο μισοφέγγαρο τηγάνι, λαδώστε τα και ψήστε τα για λίγο στη σχάρα. Στο μεταξύ προετοιμάστε την σάλτσα, ανακατέψτε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού. Πάρτε τα λαχανικά από την ψησταριά και βάλτε τα σε μια πιατέλα, διακοσμήστε τα με φύλλα φρέσκου βασιλικού, ρίξτε την σάλτσα και σερβίρετε